dilluns, 26 d’abril del 2010

Els actes en suport a la Núria Pórtulas no s'aturen. Dues persones s'han embidonat davant dels Jutjats de Girona.



Dues persones s'han embidonat davant dels Jutjats de Girona dins el marc de la campanya per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas en espera de la resolució del recurs presentat al Tribunal Suprem en contra de la sentència dictada per l'Audiència Nacional.


L'acció ha durat tot el matí, des de les nou fins a les tres de la tarda. El bidó ha ocupat un dels dos carrils de davant dels Jutjats de Girona, tallant parcialment el trànsit, però no impedint la seva circulació. Un grup de persones s'han concentrat per donar suport, han repartit octavetes informatives als vianants i als cotxes, i han cridat consignes contra el cos policial repressiu dels Mossos d'Esquadra, la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional, així com exigint l'absolució de la Núria.Els bombers han estat treballant durant tres hores per trencar el bidó davant d'una forta presència policial. Hi ha hagut diversos policies de paisà i també un cordó d'antiavalots separant les persones embidonades de la resta de ciutadans, tot i el caràcter tranquil i pacífic que han tingut en tot moment les persones concentrades en solidaritat amb el cas. Al finalitzar l'acció les dues persones solidàries que s'han embidonat han estat immediatament detingudes pels Mossos d'Esquadra. Tot i que la detenció s'ha produït a primera hora de la tarda, i els fets s'han desenvolupat sense incidents i de forma tranquil·la, molt probablement no serà fins demà al matí que passin a disposició judicial, i segurament no seran posats en llibertat fins llavors.

La repressió sempre ha existit però les circumstàncies de crisi actual fan agreujar-la sobre els moviments socials i les persones que públicament mostren el seu rebuig envers el sistema establert, ja que aquest ideari es pot estendre i fer trontollar les bases del sistema capitalista. L'objectiu de la repressió exercida des dels estaments del poder és criminalitzar i deslegitimar les diferents lluitescom per exemple en l'àmbit veïnal el cas recent del Cabanyal, en l'àmbit de defensa del territori el cas de la MAT, o la repressió patida sobre els estudiants.

Tot això ens fa seguir reiterant que el cas de la Núria Pórtulas no és un cas aïllat. En el cas concret de la campanya de solidaritat amb la Núria s'han viscut diferents estratègies repressives com ara:

- identificacions després de participar en manifestacions i concentracions
- vigilàncies durant dies de diferents membres de la campanya
- escoltes
- detencions i denúncies que deriven en processos judicials
- càrregues policials, com la que es va produir contra familiars l'abril de 2007 al final d'una manifestació quan aquesta ja estava desconvocada i que va acabar amb denúncies per part dels Mossos d'Esquadra per atemptat a l'autoritat amb un paraigües.
- la durada del procés que té com a objectiu el desgast i la desmobilització del suport social

Des de la campanya també volem denunciar que quan parlem de repressió en el nostre imaginari ens apareixen altres països que fan caure el seu poder per reprimir i fer callar les veus dissidents que s'alcen contra el sistema governant. No obstant s'ha evidenciat amb el cas de la Núria Pórtulas i molts d'altres de diferents àmbits que la repressió actua amb contundència també a casa nostra.

Amb aquesta acció es continua exigint l'absolució de la Núria i la dimissió dels responsables polítics, així com la fi de la criminalització dels moviments combatius.


Núria lliure!
Lliures tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada