dimarts, 13 d’abril de 2010

Vista pública al Tribunal Suprem

Un esglaó més del sistema repressiu

Avui s'ha realitzat la vista pública del recurs presentat al Tribunal Suprem en contra de la sentència de l'Audiència Nacional en el cas de la Núria Pórtulas, que li demana 2 anys i 6 mesos de presó per un suposat delicte de "temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista". Una quinzena de membres de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas hi han assistit.

Per part de la defensa s'ha qüestionat que tal i com la pròpia conclusió de la sentència diu, els actes de l'encausada no han traspassat l'esfera personal, pel que no es pot parlar d'acte delictiu.

S'ha demanat la nul·litat de totes les proves derivades de les anotacions de la llibreta, ja que aquesta va ser incautada irregularment sense justificació legal ni constitucional.

L'eix clau en el que es basa la defensa és remarcar la inexistència de la suposada banda armada, basant-se en el fet que les persones que suposadament hi pertanyien segons la sentència de l'Audiència Nacional, han estat jutjades i absoltes d'"agrupació subversiva per danys amb finalitats terroristes" per l'estat italià.

Per part de la fiscalia, creu que no s'ha vulnerat cap dret i segueix insistint en l'existència d'aquesta organització terrorista italiana.

Des de l'assemblea creiem interessant no oblidar l'evolució que ha patit l'acusació de la Núria, ja que evidencia la seva poca consistència:

- En el moment de la seva detenció: pertinença i/o col·laboració amb organització terrorista, i tinença d'explosius
- Als tres dies de la seva detenció, davant del jutge de l'Audiència Nacional: cau l'acusació de "tinença d'explosius"
- Al moment del judici la fiscalia demana: col·laboració amb organització terrorista
- A la sentència: temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista

Després d'aquesta vista, el Tribunal Suprem pot tardar tres setmanes aproximadament en publicar la seva resolució. Dins de les diferents possibilitats de resolució del recurs, des de l'assemblea seguim denunciant el fet que no deixa de ser una eina repressiva més de control social i càstig cap a qui pot fer trontollar les bases del sistema. Com ho són també les penes-multa, l'acumulació de penes, la desproporció de les penes, així com l'acusació de terrorisme.

Continuem exigint l'absolució de la Núria Pórtulas, la dimissió dels responsales polítics (dirigents d'ICV al capdavant de la Conselleria d'Interior), i la derogació de la llei antiterrorista i de l'Audiència Nacional.

Núria lliure!
Lliures tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada