diumenge, 18 d’abril del 2010

Setmana d'activitats en solidaritat amb la Núria Pórtulas

Continuem enfilant-nos per tallar les reixes

Des del dilluns 12 d'abril, dia que es va ocupar l'abre de la Plaça de Lléo de Girona, i malgrat el seu desallotjament el dimecres, s'han desenvolupat els actes previstos en aquest espai, en el marc de la campanya per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas.

Així, el dimarts 13, dia que es va realitzar la vista pública del recurs presentat al Tribunal Suprem en contra de la sentència dictada per l'Audiència Nacional, es va aprofitar per fer una xerrada per explicar com està el cas, emmarcar-lo en el sistema repressiu de l'estat (complementat amb la ponència d'en David Fernández), així com fer una valoració de la vista.

El dimecres es va celebrar una xerrada per denunciar la situació a les presons, realitzada per l'Amadeu Casellas, una persona que ha viscut una de les condemnes de presó més llargues a l'estat espanyol, i que va recuperar la seva llibertat tot just fa unes setmanes.

El dijous es va presentar al Centre Social Can Kolmo (degut a la pluja) el llibre "Bienvenidos a la maquina", on explica el ràpid desenvolupament de la tecnologia al servei del capital i de l'estat que ha permès l'existència d'uns mecanismes de control que redueixen a res la privacitat dels individus sotmesos a l'estat capitalista.

El divendres el sopador i la cafeta que habitualment té lloc a Can Kolmo els divendres, es va traslladar al peu de l'arbre de la Plaça del Lleó.

El dissabte l'agrupament escolta Pare Claret de la ciutat, que des de l'inici del procés ha estat implicat en la campanya, va organitzar una tarda amb diverses activitats. La primera activitat va ser un taller de pintar samarretes. Seguidament es va celebrar una xerrada sobre l'escoltisme i la seva vinculació als moviments socials, on hi van participar diferents generacions que han passat per l'agrupament; en aquesta xerrada es va constatar que a partir del mètode d'educació en valors de l'escoltisme, acaba resultant en molts casos que les persones que hi passen, acaben participant activament en la resta de moviments socials diversos existents. Per finalitzar la tarda, es va fer una xocolatada popular. Al llarg de tota la tarda, es va poder escriure en un mur de paper sota el títol "De la Núria he après...".

Per finalitzar els actes de la setmana, durant tot el diumenge hi ha hagut activitats. Al matí s'ha produït una trobada de distribuïdores amb llibres, música i material com samarretes, xapes... que no es troben en botigues convencionals. Al migdia s'ha convidat a que la gent portés el dinar de casa per menjar tots junts sota de l'abre. Finalment, a la tarda hi ha hagut l'actuació de la cantautora Irun i la lectura de poesia per part d'El llop ferotge i s'ha fet la lectura de la situació actual de la companya Tamara, aprofitant la crida que s'ha fet arreu del territori per demanar la seva llibertat.

A la nostra pàgina web es poden veure les fotos dels diferents actes (a l'apartat de "Galeria de fotos"). Si les voleu en més qualitat envieu un mail en aquest correu.

Els actes emmarcats en la campanya continuaran la setmana que ve, amb activitats organitzades conjuntament, com fins ara, amb altres col·lectius de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada