dissabte, 24 d’abril del 2010

Les mobilitzacions per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas no s'aturen

Aquesta setmana han continuat els actes en solidaritat amb la Núria Pórtulas.

El dimecres es va fer una concentració davant dels Jutjats de Girona en suport a les dues persones desallotjades la setmana anterior de l'arbre ocupat de la Plaça del Lleó. Es va realitzar unaperformance on es va fer una paròdia del sistema repressiu de l'estat, com el desproporcionat desallotjament de l'abre i les càrregues policials.

El mateix dimecres es va celebrar sota l'arbre de la Plaça del Lleó una xerrada sobre sexisme i moviments socials, organitzada per la Plataforma Antipatriarcal, on es va fer una anàlisi introspectiva dels moviments socials des del punt de vista de gènere.

Dijous va tenir lloc una xerrada sobre l'experiència de l'ocupació forestal antimat als boscos de Sant Hilari Sacalm, desallotjada recentment. Durant la xerrada, es va aprofitar per tornar a ocupar el plataner de la Plaça del Lleó, per demostrar que les seves estratègies no poden aturar la nostra lluita contra l'odre establert.

Divendres, dia de Sant Jordi, es va aprofitar la diada per continuar les reivindicacions. Així, dues persones es van penjar al Pont de Ferro, i tots els activistes van estar repartint octavetes informatives pel centre de Girona, sota la vigilància constant de desenes de policies de paisà. També es va fer una cassolada davant la paradeta d'ICV per protestar contra les polítiques repressives que exerceixen des de la Conselleria d'Interior.

Dissabte a primera hora del matí un gran desplegament policial dels Mossos d'Esquadra, amb l'ús d'una grua, ha desallotjat l'arbre de la Plaça del Lleó. Han identificat a dues persones, les quals estan citades a declarar el dimecres de la setmana que ve als Jutjats de Girona.

El mateix dissabte, ha tingut lloc una xerrada sobre les comunitats zapatistes de Chiapas, on cal destacar l'organització assembleària i autònoma d'aquestes comunitats.

Arran dels diferents actes de suport que han sorgit aquesta setmana en solidaritat amb la Núria Pórtulas, s'ha evidenciat l'estratègia repressiva utilitzada per desactivar i desgastar les mostres de solidaritat envers el cas. Així, diverses persones s'enfronten a processos judicials tant de faltes que implica el pagament d'elevades multes; com processos penals que poden arribar a comportar l'ingrés a presó dels activistes.

Continuem exigint l'absolució de la Núria Pórtulas i la dimissió dels responsables polítics.

La repressió no ens aturarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada