dilluns, 14 de gener del 2013

PENDENTS DE SENTÈNCIA, 3 MESOS I MIG DESPRÉS DEL JUDICIEl passat 24 de setembre del 2012 es va celebrar el darrer judici pendent de la Campanya de Suport a la Núria. Els fets es remunten a l’abril del 2010, quan 2 membres de la Campanya es van encadenar a l’edifici de la Delegació del Govern Espanyol a Girona durant una de les accions de solidaritat realitzada les setmanes en que es deliberava al Tribunal Suprem la llibertat de la nostra companya.  Els dos companys són acusats d’atemptat a l'autoritat, que suposaria una pena de 4 anys i 8 mesos de presó  i una multa de 4.750 euros per lesions a la policia.

En el judici, la defensa dels nostres companys es va basar en les filmacions de les càmeres de seguretat de l’edifici aportades per la pròpia fiscalia i en fotografies aportades pels mitjans de comunicació. Mentre els advocats dels Mossos d’Esquadra i la fiscalia només es van basar en les declaracions de 8 “testimonis” Mossos que van resultar clarament contradictòries. Els agents només recordaven fets puntuals, i curiosament, no recordaven les dues càrregues policials on van utilitzar porres per dispersar els manifestants i agredir els activistes. Tampoc recordaven les piloteres que havien tret per amenaçar els concentrats, tot i que es veia clarament en les filmacions presentades per la fiscalia.

Per altra banda, el forense que havia avaluat els companys ferits i els agents, va considerar poc probable que les lesions dels agents es corresponguessin a contusions causades per les cadenes amb que s’havien lligat els activistes. Contradient altre vegada les declaracions del Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, un cop surti la sentència es realitzarà una roda de premsa a les 16:00 davant dels jutjats i una manifestació a les 19:00 davant la Generalitat. És per això que us demanem que estigueu atentes a properes comunicacions.

Sigui quina sigui la resolució del cas, continuarem denunciant la repressió constant cap als grups de denuncia del sistema político-policial en el qual ens sotmeten.

Llibertat encausades
Cap condemna ens farà creure

En el següent vídeo es presenta un resum del cas concret i del moment de lluita actual  a Girona.

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/images/cleardot.gif

Adjuntem cartell i vídeo difon tant com puguis
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada