divendres, 5 de març de 2010

Judici a la solidaritat: 08-03-10, a Madrid


(en català / en castellano)
JUDICI A LA SOLIDARITAT

El proper dilluns 8 de març, seran jutjades a l’Audiència Provincial de Madrid les 6 persones que durant el transcurs del judici polític fet a la Núria Pórtulas a l’Audiència Nacional, a Madrid, celebrat el 13 de juliol de 2009, van ser detingudes aquell mateix dia per mostrar la seva solidaritat. Aquestes persones són de diferents llocs del territori estatal.

En un primer moment se les acusava de desobediència, resistència, i atemptat a l’autoritat; actualment, aquest procediment ha passat a faltes. Ha estat la pròpia fiscalia qui ha rebaixat l’acusació, passant així aquestes persones a enfrontar-se d’un judici penal a un judici per faltes. Aquest fet precisament reforça la denúncia que fem de la poca consistència d’aquest procés, que no fa més que reproduir la seva lògica de silenciar les veus dissidents, fins i tot a costa de vulnerar drets bàsics com la llibertat d’expressió i de pensament.

Sabem que aquesta és una estratègia més per a criminalitzar la solidaritat, i per aquest i més motiusno pararem de denunciar i de lluitar contra qui ens vol fer callar i qui ens vol invisibilitzar, contra qui utilitza la seva autoritat per crear un discurs negatiu i de la por entorn de persones i moviments socials que proposen alternatives al sistema actual, i contra qui gaudeix d’una impunitat absoluta emparant-se en una legitimitat mal entesa.

Sí a la llibertat d’expressió!
No a la criminalització de la solidaritat!

--------------------------------------------------------

JUICIO A LA SOLIDARIDAD

El próximo lunes 8 de marzo, serán juzgadas a la Audiencia Provincial de Madrid las 6 personas que durante el transcurso del juicio político hecho a Núria Pórtulas a la Audiencia Nacional, en Madrid, celebrado el 13 de julio de 2009, fueron detenidas aquel mismo día por mostrar su solidaridad. Estas personas son de distintos lugares del territorio estatal.

En un primer momento se las acusaba de desobediencia, resistencia, y atentado a la autoridad; actualmente, este procedimiento ha pasado a faltas. Ha sido la propia fiscalía quien ha rebajado la acusación, pasando así estas personas a enfrentarse de un juicio penal a un juicio por faltas. Este hecho precisamente refuerza la denuncia que hacemos de la poca consistencia de este proceso, que no hace más que reproducir su lógica de silenciar las voces disidentes, hasta a costa de vulnerar derechos básicos como la libertad de expresión y de pensamiento.

Sabemos que ésta es una estrategia más para criminalizar la solidaridad, y por éste y más motivos no pararemos de denunciar y de luchar contra quien nos quieren hacer callar y quien nos quiere invisibilizar, contra quien utiliza su autoridad para crear un discurso negativo y del miedo entorno a personas y movimientos sociales que proponen alternativas al sistema actual, y contra quien goza de una impunidad absoluta amparándose en una legitimidad mal entendida.

¡Sí a la libertad de expresión!
¡No a la criminalización de la solidaridad!